ضرورت افزایش سهم تعاون در اقتصاد گلستان
در سه سال گذشته دولت مردان با افزایش سهم تسهیلات، افتتاح نخستین پژوهشکده تعاون کشور و حمایت بهمنظور افزایش میزان صادرات تعاونیهای استان برای افزایش سهم تعاون در اقتصاد گلستان تلاش کردند که باید استمرار یابد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نیلکوه به نقل از «گلستان ما»؛ سهم تعاون در برنامه پنجم توسعه ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است؛ اما علیرغم تلاشهای صورتگرفته در کشور باوجودآنکه امروز به اجرای برنامه هفتم توسعه رسیدیم سهم تعاونیها از اقتصاد کشور کمتر از هشت درصد است و این مسئله نشان میدهد اگر دولت چهاردهم که به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است در حوزه اقتصاد باید بازنگری جدی به موضوع تعاون داشته باشد.
نبود نظام آماری دقیق میزان سهم تعاونیها را از اقتصاد در ابهام قرار داده است و عدم توفیق دولتمردان برای رسیدن به سهم تعاونیها از ۲۵ درصدی اقتصاد کشور باعث شد که در برنامه هفتم توسعه تنها رشد دودرصدی اقتصاد برای تعاونیها در نظر گرفته شود.
این در حالی است که طبق ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی موضوعات جذابی برای اینکه سهم تعاونیها به ۲۵ درصد اقتصاد کشور برسد دیده شده بود برای مثال تخصیص ۳۰ درصد درآمد ناشی از فروش بنگاههای اقتصادی دولتی به تعاونیهای فراگیر ملی که سه دهک درآمدی پایین جامعه را تحت پوشش قرار دهد و همچنین معافیت ۲۵ درصدی درآمد مشمول مالیات تعاونیها، معافیت ۲۰ درصدی سهم بیمه کارفرما در تعاونیهایی که شاغلین اعضای تعاونی دارند، کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به تعاونیهایی که دهکهای پایین درآمدی جامعه را تحت پوشش قرار دهند، پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و سایر هزینههای سرمایهگذاری جهت راهاندازی تعاونیها و حمایت مالی از توانمندسازی اتاقهای تعاون کشور در برنامه پنجم توسعه برای تعاونیها دیده شده است.
در استان گلستان اقدامات خوبی در حوزه تعاون در طی سه سال گذشته صورتگرفته که نیاز است در دولت چهاردهم نیز تداوم و بخشی از آن باتوجهبه عقبماندگی از برنامه پنجم توسعه بهبود پیدا کند.
افتتاح نخستین پژوهشکده تعاون کشور، کسب رتبه یک جذب اعتبارات بخش تعاون از محل تفاهنامه سهجانبه وزارت تعاون، بانک تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری، کسب رتبه دوم طرح ایده نو تعاون (اشتغال مردم) در کشور، افتتاح نمایندگی اتاق تعاون در شهر کازان جمهوری تاتارستان و فعالیت ۱۰ تعاونی استان در نمایشگاه کازان روسیه و تشکیل ۳۴۱ تعاونی در سه سال اخیر از جمله موضوعاتی است که استاندار گلستان به آن تأکید کرده است.
علیمحمد زنگانه گفت: افزایش میزان پرداخت انواع تسهیلات به تعاونیها استان از ۵۷۱ میلیارد تومان در چهار سال دولت دوازدهم به ۷۴۰ میلیارد تومان در سه سال گذشته را شاهد بودیم و این مسئله نشان از حمایت تعاونیها در دولت سیزدهم است.
وی بیان کرد: افزایش میزان صادرات تعاونیهای استان از ۵۳ میلیارد دلار در چهار سال دولت دوازدهم به ۶۳ میلیارد دلار در سه سال گذشته باعث شد که گلستان جزو پنج استان صادرات محور در حوزه تعاونیها باشد.
بنا به گفته محبوبه فدایی توسعهبخش تعاون در سال ۱۴۰۳ در گلستان به جد پیگیری میشود و اهدافی چون ایجاد خط اعتباری بهمنظور ایجاد توسعه تعاونیها، از محل منابع بانک توسعه تعاون، تأمین منابع تسهیلاتی موردنیاز طرحهای تعاونی از طریق بانکهای عامل، ایجاد تعاونیهای راکد و غیرفعال، بهرهبرداری از طرحهای تعاونیها، افزایش مشارکت مردم از طریق عضویت سهامداری در تعاونیها و رشد و توسعه صادرات تعاونیها از موضوعاتی است که پیگیری میکنیم.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ادامه داد: تشکیل و توسعه تعاونیها تأمین روستا، تعاونی فراگیر ملی، سهامی عام، زنا، توسعه و عمران شهرستانی و جهش مسکن و همچنین راهاندازی پایگاه مردمی اشتغالآفرین با ساخت تعاونیها از دیگر موضوعاتی است که در سالجاری آن را دنبال میکنیم.
فدایی بیان کرد: در ۶ ماه نخست سالجاری ۳۶ تعاونی در سطح استان با ۹۳۶ عضو شکلگرفته است که سرمایه فعلی این تعاونیها بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان برآورد میشود و این تعاونیها بیش از ۸۰۰ شغل نیز به وجود آورده است.
وی گفت: راهاندازی کمیته تشکیل تعاونیهای مردمی نیروگاه خورشیدی در شهرستانها از دیگر موضوعاتی است که در سطح استان پیگیری میکنیم که باید ظرفیت زمان برای آن مشخص شود و زمین موردنیاز در اختیار تعاونی قرار گیرد.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ابراز داشت: با همکاری بسیج سازندگی در راستای تبدیل صندوق بسیج به تعاونیهای مردمی نیز اقدام شده که تاکنون ۴۱ تعاونی فراگیر در این زمینه ثبت شده است.
فدایی ابراز داشت: برای اجرای این برنامهها نیاز به همکاری فرمانداران در راستای شناسایی ظرفیتهای بالقوه در منطقه و معرفی هیات مؤسس مورد وثوق به ادارات شهرستان و همکاری دستگاههای اجرایی به مصوبه برنامهریزی مبنی بر اولویت ۲۵ درصد تسهیلات به بخش تعاونیهای زیرمجموعه دستگاههای مربوطه داریم.
انتهای خبر/